Koop lokaal voor de feestdagen

2020 gaat de boeken in als het jaar van de coronacrisis. De economie is hard geraakt en dat merken ook de winkels, restaurants en culturele instellingen in Velsen. Daarom is het de komende periode extra belangrijk om lokaal in te kopen. De leukste cadeaus voor de feestdagen koop je gewoon in Velsen! Maar ook voor lekker eten of een leuke voorstelling hoef je de gemeente niet uit.

Aan het begin van de intelligente lockdown, halverwege maart, lanceerden de gemeente Velsen en citymarketing razendsnel een campagne om winkeliers te steunen: Ik koop lokaal. Later werden daar Ik eet lokaal (voor de horeca), Ik bezoek lokaal (voor de cultuur- en vrijetijdssector) en Ik boek lokaal (voor de hotels) aan toegevoegd. De campagne draagt bij aan het besef dat je Velsense ondernemers en instellingen kunt helpen door je geld hier en niet online of bijvoorbeeld in Amsterdam of Haarlem uit te geven. Alleen op die manier houden we onze gemeente levendig en aantrekkelijk.

Het belang van lokaal kopen is onverminderd groot, want de coronacrisis is nog niet achter de rug. Daarom hebben de gemeente Velsen en citymarketing besloten de campagne nieuw leven in de blazen. De komende periode is de poster weer overal te zien en wordt ook op andere manieren aandacht gevraagd voor Ik koop lokaal, onder meer met winacties op social media.

Wethouder Jeroen Verwoort vindt het hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de lokale ondernemers steunen in dit bijzondere jaar. ‘Het is mooi dat we nog meer Velsenaren op deze manier kennis kunnen laten maken met producten van lokale ondernemers! Zo helpen we elkaar door deze moeilijke tijden​.’ Koop lokaal. Zeker nu!

www.bezorgeninvelsen.nl