Koop lokaal, maar doe het veilig

‘Koop lokaal. Zeker nu. Maar doe dat wel een op veilige manier. Houd rekening met de coronamaatregelen en met elkaar.’ Met die boodschap hebben de gemeente Velsen, Citymarketing Velsen, winkeliers en restaurants de Ik koop lokaal-campagne nieuw leven ingeblazen. Zij roepen bewoners op hun inkopen voor de feestdagen in hun eigen omgeving te doen.

Dank gaat uit naar winkelend publiek.

Lokale ondernemers hebben een video gemaakt waarin zij het winkelend publiek bedanken voor hun steun en begrip vragen voor de coronamaatregelen. De gemeente Velsen levert een bijdrage door het aanbrengen van streetprint op 150 plekken in de winkelgebieden. Hiermee worden klanten gewezen op de looprichting en het houden van voldoende afstand.
Citymarketing heeft verschillende posters gemaakt die door veel winkeliers zijn opgehangen. Ook op straat is de campagne goed zichtbaar, onder meer in de driehoeksborden en op de digitale displays van de gemeente. Extra posters aan te vragen via info@ijmuiden.nl.

Leukste cadeaus koop je in Velsen.

De mascotte Kaatje Kabeljauw heeft in Centrum Velserbroek, Zeewijkpassage en Santpoort-Noord flyers uitgedeeld aan het winkelend publiek. Met de flyers worden klanten bedankt voor hun steun tijdens de coronacrisis. Dit levert veel positieve reacties op. Kaatje sluit haar tournee op zaterdag 19 december af in Centrum IJmuiden en de Kennemerlaan.

De leukste cadeaus voor de feestdagen koop je natuurlijk in Velsen. Maar ook voor lekker eten of een leuke films hoef je de gemeente niet uit. Met die boodschap blazen de gemeente Velsen, Citymarketing Velsen en ondernemers de Ik koop lokaal-campagne nieuw leven in. Bewoners worden opgeroepen hun sinterklaas- en kerstinkopen toch vooral in hun eigen omgeving te doen, want door de coronacrisis is het belang om lokaal te kopen onverminderd groot.

Benieuwd welke ondernemers aan huis bezorgen of waar je af kunt halen? Kijk dan op bezorgeninvelsen.nl.