Koningsdag 2021 in Velsen

Dinsdag 27 april is het Koningsdag. Normaal gesproken een dag vol met feesten en evenementen. Maar net als vorig jaar zal Koningsdag in kleine kring gevierd moeten worden. Toch hebben verschillende Velsense verenigingen en ondernemers iets georganiseerd om de dag een feestelijk (oranje) tintje te geven. Zo zijn er uiteraard op veel plekken heerlijke tompoucen en andere oranje gebakjes te koop. Hebben slijterijen de oranjebitters weer vooraan staan. En zijn er bij veel horecaondernemers borrelboxen en picknickmanden verkrijgbaar. Dat is mooi, want het belooft prima weer te worden. Hieronder vind je een overzicht van wat je op Koningsdag kunt doen.

Koningsdag doe- en speelpakket.

Speciaal voor kinderen heeft de gemeente Velsen dit jaar het Koningsdag doe- en speelpakket met heel veel leuke activiteiten die ook coronaproof zijn samengesteld. Zoals een recept om cupcakes te maken, een kleurplaat, een ansichtkaart om zelf te maken en nog veel meer. Ook zie je via deze link een persoonlijke boodschap van onze burgemeester Frank Dales.

Kroontjesspeurtocht.

Brasserie Beeckestijn heeft samen met Kickzy de route van Natuurmonumenten over Buitenplaats Beeckestijn in een Koningsjasje gestoken. Volg de route en vind de kroontjes. Bij elk kroontje is een QR-code met een leuke opdracht of vraag. Heb je alle opdrachten uitgevoerd dan verdien je het om een kleinigheidje op te halen bij de Brasserie.

Meedoen? Je kan dit volledig op eigen initiatief doen. Start wanneer je wilt en loop de route in je eigen tempo.

Uitsluitend vooraf te bestellen. Meer informatie: https://brasseriebeeckestijn.nl/feestdagen

Foodrally Koningsdageditie.

Tijdens een royale autotour door de fleurige bollenstreek maak je vier culinaire tussenstops, onder meer op Landgoed Duin & Kruidberg. Al zittend in de auto word je voorzien van vorstelijke gerechten. Bij aankomst kun je begeleidende wijn en/of andere drankjes bestellen en even later geniet je met jouw bijrijder(s) van een feestelijk gerecht. Prettig detail: voor de ultieme restaurantbeleving worden de gerechten op servies geserveerd. Daarna vervolg je het Driving Dinner en via een landelijke route arriveer je op een nieuwe, unieke locatie waar de volgende gang op jou wacht.

Meer informatie vind je hier: https://food-rally.nl

Speeltuin De Veilige Haven.

Een kadootje van de koning! Normaal zijn zij gesloten op Koningsdag, maar dit jaar gaat de speeltuin open voor een Koningsdag in De Veilige Haven. Dus hier is het feest. Kom gezellig in het oranje of in de kleuren van onze vlag!

De speeltuin is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Speeltuin Zeewijk Natuurlijk.

Hoera! Speeltuin Zeewijk Natuurlijk is open op Koningsdag. Dat wordt gezellig spelen!

De speeltuin is extra lang geopend. Van 13.00 tot 17.00 uur.

Koningsdag in Santpoort-Noord.

Ondanks dat het landje van Scholz ook dit jaar leeg blijft, heeft Oranjevereniging Santpoort-Noord toch activiteiten bedacht voor jong en oud. Voor de kinderen is er een dorpsspel waarin zij aan de hand van foto’s het hele dorp kunnen doorkruisen (samen met hun ouders) om een puzzel op te lossen.

Voor de volwassenen is er een digitale pubquiz. Deze kunnen deelnemers vanuit hun eigen luie stoel maken. De pubquiz kun je laten voorzien van een borrelhap en je favoriete drankje. Verzorgd door lokale ondernemers.

Doe mee en schrijf je in voor het dorpsspel, de pubquiz en borrelpakket via: https://www.ovsn.nl

Koningsdag 2021 in Velsen

Koningsdag in Driehuis.

In Driehuis wordt door Oranjevereniging Driehuis een speurtocht voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar georganiseerd. Ook zijn bij lokale ondernemers kleurplaten voor de kids te halen.

Je kunt de speurtocht downloaden via: http://www.ovdriehuis.nl

Stoepkrijten bij Velserduin.

Heb je geen zin in een speurtocht? Kom dan naar het stoepkkrijtuurtje bij Woonzorgcentrum Velserduin in de Scheldestraat in IJmuiden. Alle kinderen zijn welkom om gezellige tekeningen met stoepkrijt te maken voor de bewoners van Velserduin. Bij de ingang is stoepkrijt en iets lekkers te halen.

Stoepkrijtuurtje is van 10:00 – 11:00 uur.

Ommetje to go.

Ga je een gezellige wandeling maken? Heel veel horeca is in Velsen geopend voor een coffee to go. Dus je hoeft geen droge mond te krijgen tijdens je wandeling.

Meer informatie vind je hier: https://www.ijmuiden.nl/evenement/ommetje-to-go/

Sta jij er als vereniging of ondernemer niet tussen? En je organiseert dinsdag 27 april iets? Laat het ons dan weten via info@ijmuiden.nl.

Foto: Frits Houtgraaf

Deel dit bericht via: