Juffrouw Hendriks, De vloek van de Ruïne van Brederode. Een boek om van te smullen.

Zaterdag 3 juli werd het nieuwe boek over de Ruïne gepresenteerd: Juffrouw Hendriks, De vloek van de Ruïne van Brederode. Als grote taart was het boek zaterdag letterlijk om van te smullen. Vrouwe Yolande de Lalaing en de Vrouwe van Nu, wethouder Marianne Steijn, namen de eerste exemplaren in ontvangst.

Vrouwe Steijn vertelde dat de gemeente heeft besloten om alle basisscholen in Velsen een exemplaar te geven voor de schoolbibliotheek én op een van de scholen komt voorlezen. Angelique Schipper, die samen met Rob Kortekaas beheerder van de Ruïne is, heeft de afgelopen drie jaar aan het boek gewerkt om alle informatie over de 18 Heren én de laatste kasteelvrouwe Yolande te vangen in een spannend verhaal voor kinderen van circa tien tot twaalf jaar én voor iedereen die in Brederode is geïnteresseerd. Vanaf nu is het boek verkrijgbaar op de Ruïne. Een mooie gelegenheid om de Ruïne te bezoeken met de aansprekende Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’.

Rob en Angelique zijn tijdens de zomervakantie-opening van woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur aanwezig. Angelique kan dan ook het nieuwe boek signeren. Tickets kun je reserveren via de website ruinevanbrederode.nl.