Jouw buitenles exclusief in Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Doe mee met onze wedstrijd!

Op 5 april 2022 is het Nationale Buitenlesdag. Tijdens deze dag vragen IVN Natuureducatie en Jantje Beton aandacht voor buitenlessen op het schoolplein, maar ook in de directe omgeving. Dat is niet alleen heel leuk maar ook gezond en goed voor de ontwikkeling van de leerlingen. Speciaal voor de Nationale Buitenlesdag organiseert Nationaal Park Zuid-Kennemerland een wedstrijd voor basisscholen in de omgeving waarbij ze een buitenles in het Nationaal Park kunnen winnen. Leerkrachten van het basisonderwijs kunnen deelnemen aan de wedstrijd door een kort filmpje in te sturen, waarin zij uitleggen waarom zij hun buitenles willen geven in het Nationaal Park. Uit alle inzendingen wordt 1 winnende klas gekozen. De winnende klas wordt uitgenodigd om de eigen buitenles in het Nationaal Park te geven. Aansluitend gaat de klas met een gids op excursie door het Nationaal Park.

Diverse onderzoeken tonen aan dat buitenlessen heel waardevol zijn. In het Nationaal Park willen we zoveel mogelijk kinderen uit de regio ontvangen en bieden we een breed scala aan educatieve activiteiten voor zowel scholen als voor gezinnen.

‘Wij vinden de Nationale Buitenlesdag een waardevol initiatief en we onderstrepen het belang van buiten in de natuur zijn. Met de wedstrijd willen we leerkrachten de gelegenheid geven om hun eigen buitenles op een bijzondere plek te geven, ons Nationaal Park. De natuur heeft niet alleen een positief effect op het leervermogen, maar we kunnen ook veel van de natuur leren. Als je goed kijkt naar de natuur, kan je zien hoe slim daar alles is opgelost, vertelt Margot Holland, beheerder Kennemerduinen, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.’

Meedoen aan de wedstrijd.

De wedstrijd loopt t/m 27 maart 2022. Scholen kunnen in deze periode via Whatsapp (06-10 17 55 98) naar het bezoekerscentrum een korte video sturen, waarin zij uitleggen waarom zij hun buitenles in het Nationaal Park willen geven. Uit alle inzendingen wordt 1 winnende klas gekozen en zij worden uitgenodigd om op dinsdag 5 april tijdens de Nationale Buitenlesdag hun les in het Nationaal Park te geven. Kijk op de website voor meer informatie en de actievoorwaarden: www.np-zuidkennemerland.nl.

Educatief aanbod voor scholen.

Niet alleen op 5 april maar het hele schooljaar kunnen scholen op excursie in het Nationaal Park. De excursies zijn er voor elke groep in het basisonderwijs en zijn onder begeleiding van opgeleide en enthousiaste natuurgidsen. Het complete aanbod is te vinden op www.nmewijzer.nl bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Inspiratie.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Buitenlesdag en leuke buitenlessen op de site www.buitenlesdag.nl.