Jan Lammers te gast in Velsen. ‘Goede preparatie voorkomt reparatie’

Natuurlijk ging het over slim onderhoud in de autosport, zoals vooraf aangekondigd. Maar Jan Lammers, oud-Formule 1-coureur en op dit moment werkzaam als sportief directeur van de Dutch Grand Prix, zat dusdanig in een flow dat het dinsdagavond vooral ging over de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort. Vanaf vrijdag keert het imposante geluid van de snelste auto’s ter wereld na 36 jaar terug in de regio.

Het leek te mooi op waar te zijn, maar Lammers had toch echt tijd vrijgemaakt om te spreken voor honderd ondernemers uit de IJmond. Na het nieuws dat de Dutch Grand Prix definitief doorgaat (het laatste kort geding werd gewonnen) begon de Zandvoorter aan een boeiend verhaal over zijn carrière in de racesport, over zijn besluit om te stoppen met zijn eigen raceteam, over zijn 12-jarige zoon René die het opvallend goed doet in de kartsport en natuurlijk over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een Formule 1-race. En dat is niet gering. De economische belangen zijn groot, er zijn enorme bedragen mee gemoeid en door de coronamaatregelen is tot een paar weken geleden onzeker geweest of het überhaupt kon doorgaan. ‘Je kan je wel druk maken, maar dat helpt je toch niet verder’, aldus Lammers. ‘In België zeggen ze: Het gaat zoals het gebeurt.’ Over de racesport: ‘Goede preparatie voorkomt reparatie.’ Die uitspraak sloot naadloos aan bij het onderwerp van avond: slim onderhoud.

Voordat de netwerkborrel begon, ging Lammers in gesprek met een leerling van het Technisch College Velsen en met een ondernemer die zich heeft gespecialiseerd in sensoren in de automotive. Ondanks de hectiek van de naderende Dutch Grand Prix oogde hij opvallend ontspannen. ‘Als ik ergens heel slecht in ben, dan is het wel mij ergens zorgen over te maken’, verklaarde hij zijn gemoedstoestand.

Het seminar ‘Slim onderhoud dé succesfactor in de autosport’ werd mogelijk gemaakt door OV IJmond, Techport, gemeente Velsen en Citymarketing Velsen | .IJmuiden. De lokale omroep voor Velsen, RTV Seaport, zendt de bijeenkomst tot zondagochtend uit op kanaal Ziggo 37 en KPN 1490. De reeks uitzendingen start donderdag om 10.00 uur en wordt vervolgens om de drie uur herhaald (om 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur, 22.00 uur).

Via deze link met de video Jan Lammers te gast in Velsen bekijk je de interessante bijeenkomst nu al.

Foto’s: Reinder Weidijk