Instagrammers bezoeken parels van Velsen

Een groep Instagrammers heeft zaterdag op uitnodiging van citymarketing een fietstocht gemaakt langs de parels van Velsen. De deelnemers waren geselecteerd door Instameet Holland. Zij hebben samen meer dan 71.000 volgers.

‘Wij brengen bevlogen Instagrammers bij elkaar om een plaats te verkennen, vast te leggen en te delen op Instagram’, legt initiatiefnemer Monique Anrochte uit. Zij organiseert Instameets in heel Nederland. ‘Ieder gebied heeft zijn eigen bijzondere plekken en daar maken wij graag mee kennis mee. Plezier staat voorop, want wat leuk is, vertel je door.’

Plezier hadden de Instagrammers zeker. Na een warm welkom op het dak van Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach vertrok de groep per fiets naar de haven om het rauwe randje van IJmuiden te ontdekken. Daarna ging het via Dorp Velsen naar buitenplaats Beeckestijn en de Ruïne van Brederode. Op Duin- en Kruidberg kregen de deelnemers uitleg over de historie van het landgoed om vervolgens door Nationaal Park Zuid-Kennemerland terug te fietsen naar IJmuiden aan Zee. Daar nam de groep nog een kijkje op Basecamp IJmuiden voor er werd afgesloten op het strand, waar de meerderheid bleef wachten op de zonsondergang.

Parels van Velsen

De Instagrammers waren aangenaam verrast door de veelzijdigheid van IJmuiden en de gemeente Velsen. ‘Ik wist echt niet dat jullie zo veel mooie plekken hebben’, reageerde een van de deelnemers. ‘Ik kom zeker nog eens terug en zorg dan dat ik meer tijd heb om alles te bekijken.’

De foto’s zijn op Instagram te vinden via #instameetholland_ijmuidenvelsen. Er worden nog steeds nieuwe foto’s geplaatst.

Deel dit bericht via: