Inspiratiesessie duurzame mobiliteit

Op donderdag 8 juni organiseren IJmond Bereikbaar en gemeente Velsen een inspiratiesessie over duurzame mobiliteit. Bedrijven en organisaties krijgen in Aloha Beach op Strand Noordpier informatie en handvatten over hoe ze transportbewegingen en woon-werkverkeer kunnen verduurzamen.

De meeste bedrijven en organisaties zijn al bezig met verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen of te isoleren. Maar waar veel minder bedrijven mee aan de slag zijn, is de CO2-uitstoot van werkgebonden mobiliteit verminderen. Daarom organiseert IJmond Bereikbaar samen met gemeente Velsen op 8 juni van 16.00 tot 19.00 uur een inspiratiesessie met praktische handvatten. Mobiliteitsmakelaar Martijn Mewe van IJmond Bereikbaar: ‘Bedrijven en hun medewerkers maken in de IJmond jaarlijks zo’n 275.000 kilometers. Als al deze bedrijven met hun mobiliteit aan de slag gaan, kunnen we de CO2-uitstoot in de regio flink verminderen.’ Aanmelden kan via deze link.

Innovatieve oplossingen.

In een drietal korte kennissessies horen bedrijven over welke stappen koplopers in de IJmond al gezet hebben én hoe ze zelf kunnen beginnen aan het verduurzamen van hun bedrijfsmobiliteit. Kennissessie 1 heeft als titel ‘Transitie naar elektrische logistiek’ en staat onder leiding van Schavemaker Logistics, kennissessie 2 staat in het teken van de mobiliteitsscan (die helpt verduurzamen) en kkennissessie 3 heet ‘Reisbalans, smart oplossing voor werkvervoer.’ Daarna volgt een netwerkborrel en markt met kraampjes van Toogether Cycles, Reisbalans, GreenBiz IJmond, Just Transition Fund en diverse demonstraties.

Lokaal Klimaat Akkoord.

Bedrijven en organisaties uit de IJmond zijn van harte welkom. IJmond Bereikbaar en gemeente Velsen organiseren deze bijeenkomst vanuit het Lokaal Klimaat Akkoord Duurzaam Velsen (LKA). Met dit akkoord wil gemeente Velsen de CO2-reductie in Velsen versnellen. Ze verbindt duurzame koplopers met bedrijven en organisaties die veel impact kunnen maken op het gebied van CO2-reductie, zodat ze elkaar kunnen inspireren en kennis kunnen delen. Jaarlijks organiseert gemeente Velsen vanuit het LKA verschillende bijeenkomsten met steeds een ander thema. Dit keer met de focus op duurzame mobiliteit.