Informatieboerderij Zorgvrij

Tussen Velsen, Haarlem, Haarlemmermeer en Amsterdam ligt Spaarnwoude. Een recreatiegebied waar je de ruimte hebt om dingen te doen die jij leuk vindt. Alleen of met vrienden en familie. Met veel verschillende activiteiten en evenementen. Veel hiervan worden georganiseerd door gepassioneerde ondernemers die samenwerken onder de naam Spaarnwoude Geeft Energie.

Bijna iedere Velsenaar kent Informatieboerderij Zorgvrij. Een plek waar bezoekers kennis kunnen maken met een biologisch veeteeltbedrijf. Zij leren hoe een glas melk en een stukje vlees geproduceerd worden. Daar hebben mensen vaak geen idee van. Karin Drijver werkt al 33 jaar op de boerderij in Spaarnwoude. Destijds stond ze aan de wieg van de afdeling educatie. En inmiddels is zij een schakel in een geoliede machine van fijne collega’s en vrijwilligers. Ze sprankelen van ideeën.

‘50 jaar geleden heb ik de eerste aanplant van bomen in Recreatiegebied Spaarnwoude nog meegemaakt. Nadat ik gewerkt heb als biologiedocent, ben ik hier aan de slag gegaan. Als educatief medewerker. Het is echt mijn favoriete plek. Vooral in het voorjaar tussen de schapen, als de lammetjes geboren zijn. Maar ook als kinderen zelf eieren rapen, koeien melken en boter maken. Daar maken ze daarna pannenkoeken van. De lekkerste ooit uiteraard! De boerderij is stoer en heel leerzaam.’

www.spaarnwoude.nl/zorgvrij