IJmuider Harmonie

In de gemeente Velsen valt veel te doen en te beleven. Ook op het gebied van kunst en cultuur. De gemeente telt veel verenigingen met gepassioneerde en enthousiaste vrijwilligers. Een aantal culturele verenigingen en hun vrijwilligers worden hier uitgelicht. Zo ook Alex Ruijgrok van de IJmuider Harmonie.

De IJmuider Harmonie bestaat al meer dan 75 jaar. De muziekvereniging is opgericht op 11 september 1945. Op die dag fuseerden twee verenigingen, Harmonievereeniging Kunst na Arbeid en Arbeiders Muziekvereeniging Voorwaarts. De vereniging bestaat uit meerdere muzikale onderdelen. Zo zijn er de showband, het IJHMusements Orkest, New Harbour Winds, Seabreeze Bigband en de Pieten Band. Ook leidt de vereniging nieuwe talenten op en proberen ze met het programma Music4U zoveel mogelijk kinderen uit de gemeente Velsen te enthousiasmeren voor het leren bespelen van een instrument.

‘Op dit moment tellen we 95 leden’, vertelt Alex Ruijgrok, secretaris bij de IJmuider Harmonie, enthousiast. ‘Maar er kunnen natuurlijk altijd meer leden bij. Dus iedereen die blaasmuziek of slagwerk wil spelen is welkom. Ook mensen zonder enige ervaring worden bij ons tot een bepaald niveau opgeleid, zodat ze kunnen optreden met één van onze orkesten.’

www.ijmuiderharmonie.nl