IJmuider Harmonie New Harbour Winds en Popkoor Decibel op Plein 1945

Op zaterdag 15 juni geven de New Harbour Winds van de IJmuider Harmonie en Popkoor Decibel een optreden op Plein 1945. Een mooi moment om nader kennis te maken met deze twee culturele verenigingen.

Marieke Knook is al ruim 40 jaar lid van de IJmuider Harmonie en sinds 3 jaar enthousiaste baritonsaxspeler bij de van de New Harbour Winds (NHW). Zij nam het initiatief na de oproep om op Plein 1945 te spelen, omdat ze graag meer optreden en het supergaaf vinden dit te doen voor ‘eigen publiek’. Ook Mariska Boudesteijn van Popkoor Decibel wilde graag nog een lokaal optreden doen om Decibel weer even op de kaart te zetten. Zowel NHW en Decibel zijn actief op zoek naar nieuwe leden, de harmonie zoekt enthousiaste trompettisten en een drummer en Decibel zangers. Wie weet loopt er een gegadigde rond op Plein 1945.

Popkoor Decibel vierde in november van het afgelopen jaar haar 25-jarig jubileum. Het was een indrukwekkende terugblik met vele bekende songs. Op 15 juni zullen ze 5 à 6 nummers ten gehore brengen. NHW zal een paar gevarieerde stukken doen en kijken of zij het publiek een beetje mee kunnen krijgen. Er mag dus meegedeind of zelfs gedanst worden.

Zaterdag 15 juni op Plein 1945: IJmuider Harmonie – New Harbour Winds om 15.00 uur en Popkoor Decibel om 16.00 uur.

De verenigingen hebben zich gemeld op een oproep om Plein 1945 te verlevendigen met activiteiten op het plein. Op vier zomerse zaterdagen in juni en juli laten lokale culturele gezelschappen in korte demo’s, presentaties en openbare repetities de Velsenaren kennismaken met hun aanbod. Het zijn laagdrempelige optredens zonder technische ondersteuning.

Leuke ideeën voor het plein kunnen gemeld worden bij Floor Thomasse, de transformatieloods van Velsen via floor@stadenco.nl / 06-11645444.

Deel dit bericht via:

IJmuider Harmonie New Harbour Winds en Popkoor Decibel op Plein 1945