Honden op het strand

Eropuit met de hond

De gemeente Velsen biedt volop mogelijkheden om heerlijk te wandelen met de hond. Het hele jaar door kun je op de volgende locaties terecht waar je hond los mag lopen.

Strand IJmuiderslag

Honden mogen gedurende het hele jaar los lopen op het strand bij IJmuiderslag. Van 1 oktober tot 1 april mag dat ook in IJmuiden aan Zee en op Strand Noordpier. ‘s Zomers zijn deze twee stranden bedoeld voor zonaanbidders. Dat betekent dat honden daar dan niet welkom zijn. Wil je de precieze strandzoneringen weten? Die zie je op de pagina over de stranden.

Buitenplaats Beeckestijn

Ook hier kun je wandelen met honden. Maak prachtige wandelingen in de tuinen van de 18e eeuwse Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. De hond moet hier wel aangelijnd, behalve op de speciale losloopplaatsen. Deze losloopplaatsen staan met borden aangegeven.

Buitenplaats Velserbeek

Buitenplaats Velserbeek is een fijn park om te wandelen. Eventueel in combinatie met een bezoek aan de kinderboerderij en speeltuin. Honden mogen hier het gehele jaar loslopen, tenzij anders aangegeven.

Recreatiegebied Spaarnwoude

In recreatiegebied Spaarnwoude ben je welkom om te wandelen met je hond. Er gelden echter wel verschillende regels als je met je hond wilt wandelen. Onder andere in het belang van hygiëne en bescherming van mensen, planten, dieren en vee. Honden moeten aan de lijn. Tenzij met borden staat aangegeven dat je hond mag loslopen. Van 1 april tot 1 oktober is het voor honden verboden bij de stranden en grasoevers nabij zwemwater. Wil je met meer dan drie honden wandelen in Spaarnwoude? Dan is een vergunning nodig. Deze is aan te vragen via info@spaarnwoude.nl.