Langste kitesurftocht ter wereld passeert IJmuiden

Donderdag 30 september vindt de vierde editie van kitesurftocht Hoek tot Helder plaats. Een 130 kilometer lange strijd langs de Nederlandse westkust, waarbij honderden fanatieke kitesurfers de onstuimige Noordzee trotseren om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Tussen 11.30 en 13.00 uur komen de deelnemers bij Beach Inn aan land om te lunchen. Vervolgens worden zij met bussen naar The Hangout gebracht om hun barre tocht te vervolgen.

Onder de deelnemers zijn onder andere oud-schaatser Mark Tuitert en kite pro’s Kevin Langeree en Lasse Walker. Ook Beau van Erven Dorens werkte zich de afgelopen maanden in het zweet voor de kitesurfmarathon. Hij is vastbesloten om het beter te doen dan vorige editie, toen hij in Katwijk moest afhaken: ‘Ik kijk ernaar uit om te finishen in Den Helder. Dat zou echt een persoonlijke overwinning zijn. Maar natuurlijk is de bijdrage aan de Hartstichting voor mij net zo belangrijk.’ Met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die in één dag wordt afgelegd. Netto leggen deelnemers zelfs tot wel 200 km af.

Via Stichting Kite 4 Charity wordt elk jaar geld ingezameld voor de Hartstichting. Dit jaar doneerden deelnemers, sponsoren en kitefans samen al meer dan 550 duizend euro. Een nieuw record voor de organisatie. De volledige opbrengst van de afgelopen edities ging naar baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er al meerdere levens gered met de AED’s die met dank aan Kite 4 Charity langs de Nederlandse kust werden geplaatst.

Hoek tot Helder

Hugo de Koning, kitefanaat en mede-eigenaar van hoofdsponsor YoungCapital kan niet wachten om het water weer in te gaan: ‘Net als bij de Elfstedentocht zijn we super afhankelijk van het weer. Pas 48 uur van tevoren weten we of het event door kan gaan. Nu we die GO hebben, staan we klaar om te knallen voor het goede doel!’

www.hoektothelder.nl

Deel dit bericht via: