Historisch en Huiverend Slotweekend Ruïne van Brederode

Het seizoen 2021 Ruïne van Brederode wordt in stijl afgesloten met Ruïne Bewoond. Op zaterdag 30 oktober met historische beroemde Brederodes en op zondag 31 oktober met volk om van te huiveren. Het is dan tenslotte niet voor niets Halloween. Maar op deze allerlaatste slotdag durven orcs, heksen en ander gespuis zich in daglicht aan bezoekers te tonen. Beheerder/boogschutter Rob Kortekaas heeft hen proberen te verjagen met pijlen. Wie het juiste aantal pijlen telt kan op een beloning rekenen.

Beroemde Brederodes.

Zaterdag 30 oktober is voor iedereen die op bezoek wil bij de beroemde Brederodes. Natuurlijk is de laatste kasteelvrouwe Yolande de Lalaing aanwezig, maar ook haar broer: de ongeslagen toernooiridder Jaques de Lalaing. De arme Ridder Jan en de rijke Johan Wolfert van Brederode, die aanvoerder was van het leger. Hij is zo rijk dat hij je met gouden munt zal betalen als je ook in zijn leger gaat! Voor niemand minder dan de 12e Heer van Brederode: Hendrik de Grote Geus roepen we drie keer hoera! Hij begon met zijn geuzenleger de strijd tegen de Spanjaarden, die de Tachtigjarige Oorlog inluidde. Wil je alles weten van deze belangrijke familie en hun kasteel Brederode? Het boek ‘Juffrouw HEndriKS, De vloek van de Ruïne van Brederode’ is nog dit weekend verkrijgbaar op de Ruïne en kan door beheerder/schrijfster Angelique Schipper gesigneerd worden.

Laatste kans Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’.

Op zaterdag is zij Anna Johanna van Nassau Siegen en draagt zij voor het eerst de jurk geïnspireerd op een historisch schilderij. Op zondag is zij een heks! Ook is dit het allerlaatste weekend dat de Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ met de circa 4.000 Playmobilfiguurtjes te zien is op de ruïne. Daarna is de ruïne van november tot maart gesloten en houden de vleermuizen er hun winterslaap.

Reserveer je tickets op ruinevanbrederode.nl.