Gratis rondleiding door Oud-IJmuiden

Citymarketing wil bezoekers, bewoners en bedrijven met elkaar verbinden en organiseert daarom meerdere keren per jaar een citymarketingcafé in het .IJmuiden kerkje aan de Helmstraat. Op zondag 22 maart staat het café in het teken van Oud-IJmuiden. De gidsen van Ontdek Oud-IJmuiden verzorgen een gratis rondleiding door de historische wijk die de afgelopen jaren flink is opgeknapt.

Na een korte presentatie over de samenwerking tussen Ontdek Oud IJmuiden en citymarketing gaan de gidsen Louis ’t Hart, Dieter van Laar, Marlenne Schrijver en Giel Twisk op pad. Onderweg vertellen zij over de ontstaansgeschiedenis van IJmuiden. Wie waren de eerste bewoners? Waar kwamen ze vandaan? En waarom vestigden zij zich juist hier?

Wandeltocht voor jong en oud.

Naast het verhaal over de historie heeft elke gids zijn of haar eigen specialiteit. Waar de één veel verstand heeft van architectuur, vertelt de ander meer over bijvoorbeeld de visserij. De wandeltocht is voor jong en oud, duurt circa anderhalf uur en laat een groot deel van Oud-IJmuiden zien.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Er is plaats voor maximaal 60 wandelaars en dat aantal is reeds bereikt.