Frederik Ambachtelijke Friet

Eten en drinken doe je natuurlijk in Velsen. Onze horeca-ondernemers zitten om de hoek, leveren kwaliteit en staan klaar om jou persoonlijk te adviseren. Daarvoor hoef je de gemeente echt niet uit. Kijk hier welke winkelgebieden met speciaalzaken, restaurants en cafés er zijn. Een van de cafetaria stellen we hier aan je voor: Frederik Ambachtelijke Friet in IJmuiden. Veel plezier!

‘Dit is pas dagverse friet.’ Remco Natzijl, eigenaar van Frederik Ambachtelijke Friet houdt een frietje omhoog. ‘Dagvers, omdat het vanmorgen nog een aardappel was. Iedere ochtend maken wij van aardappelen frieten. Vers en ambachtelijk. Daarmee zijn wij onderscheidend ten opzichte van andere cafetaria’s en lunchrooms.’ Het wordt met een trotse glimlach verteld. Al jarenlang werkt Remco in de horeca. Eerst in patatzaken in Amsterdam, daarna samen met zijn zoon Sem met een eigen zaak op het Kennemerplein en sinds twee jaar op het Marktplein in IJmuiden.

‘We willen ons onderscheiden met topproducten. Niet alleen met de friet. We hebben bijvoorbeeld ook Casa Carpaccio of heerlijke sappige hamburgers. Maar we doen het dan wel net even anders, net een stukje uitgebreider. Ook is onze friet inmiddels in meerdere restaurants te verkrijgen. Daar wordt patat als bijgerecht ook steeds belangrijker. Je vindt ons onder andere bij Grand Café Staal, De Meerplaats, De Bank, Spijkers en Pierre.’ Frederik is 7 dagen in de week geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Er is dagelijks thuisbezorging tussen 16.00 tot 19.30 uur via Thuisbezorgd.

www.frederikambachtelijkefriet.nl