Filmpje om de hoek

Diepgravende documentaires, klassiekers en recente kaskrakers; ze passeren allemaal de revue in de Stadsschouwburg Velsen als filmtheater.

Veel liefhebbers zijn verheugd dat het na decennia weer mogelijk is een filmpje te pakken om de hoek. In 1938 opende bioscoop Rex de deuren aan de Groeneweg en in de jaren zestig vestigde Stadsschouwburg Velsen zich in het pand. Jarenlang werden er in het weekend nog films vertoond tot de bioscoop definitief verdween uit IJmuiden. Wat restte waren de herinneringen, maar oude tijden herleven nu weer. En dat allemaal dankzij de donateurs die de crowdfunding Velsen fietst naar de film tot een succes maakten. Ruim 2.100 mensen brachten binnen mum van tijd € 80.000,- bij elkaar. Dat bedrag was nodig om professionele bioscoopapparatuur aan te schaffen. Een geslaagde investering dus: door Velsen voor Velsen!

Manon Koers, zakelijk directeur en Jacob Bron, artistiek directeur van Stadsschouwburg Velsen zijn erg blij met de succesvolle transformatie tot filmtheater. ‘Film voorziet in een grote behoefte onder de Velsenaren en geeft ons theater de mogelijkheid de deuren vaker te openen voor publiek nu het door corona moeilijk is om een brede theaterprogrammering overeind te houden.’

Stadsschouwburg Velsen

Inmiddels wordt er gelukkig ook heel voorzichtig geacteerd, gedanst en gezongen op het podium, maar de filmvoorstellingen hebben zich van vaste waarde getoond en zullen ook ná de periode van coronamaatregelen worden voortgezet. De programmering voorziet in een breed aanbod en het theater zelf biedt de perfecte sfeer én een veilige omgeving voor een uitje.

www.stadsschouwburgvelsen.nl

Deel dit bericht via: