Evenemententop Velsen 2021

Woensdag 7 april werd voor de derde keer de Evenemententop in Velsen georganiseerd. Onder grote belangstelling keken meer dan 80 organisatoren en partners online mee naar een hybride bijeenkomst vanuit de Burgerzaal in het gemeentehuis in IJmuiden.

In de derde editie van de Evenemententop stond het thema: Hoe organiseer ik een coronaproof evenement centraal. Het veelzijdige programma was opgebouwd uit verschillende sprekers (van o.a. Fieldlab, GGD-GHOR en bureau Respons) en bood de deelnemers de mogelijkheid om met elkaar te netwerken en in gesprek te gaan. De bijeenkomst vond wegens de huidige coronamaatregelen hybride plaats. Enkel de sprekers waren aanwezig in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Velsen. De deelnemers konden via een livestream (zoom) de sessie online bijwonen.

Coronaproof organiseren evenement

Burgemeester Frank Dales beet het spits af met een hoopvol welkomstwoord. Hij verwees vooral naar de positiviteit en creativiteit van de evenementensector. Wethouder Jeroen Verwoort refereerde aan de vorige Evenemententop waar duurzaamheid centraal stond. De inspiratie die toen is opgedaan, kon helaas niet in de praktijk worden uitgevoerd omdat vele evenementen in 2020 geen doorgang vonden. Met deze Evenemententop, benadrukte Verwoort, wordt vooral ingezet op informatie over het organiseren van een coronaproof evenement.

Lex Kruijver, directeur van bureau Respons, gaf een inkijkje in de corona facts & figures van de evenementensector in 2020 en 2021. Met name de festivals die bij elkaar miljoenen bezoekers trekken, hebben flink te lijden onder de huidige beperkingen.

Fieldlab

De pauze werd ingevuld door de muzikant Yorick van Norden. Zijn prachtige stem en muziek leidden op een mooie manier de volgende spreker in: Dimitri Bonthuis die namens Fieldlab Evenementen inzicht gaf in de resultaten van de verschillende pilot evenementen die georganiseerd zijn. Bezoekersdynamiek, ventilatierichtlijnen en sneltesten; het kwam allemaal aan bod. Alle ogen zijn gericht op de effecten van deze maatregelen die hopelijk weer mogelijkheden voor de toekomst bieden.
Tanja Hartog, Inspecteur Technische Hygiënezorg bij GGD Kennemerland, vertelde over de maatregelen in de strijd tegen corona en hoe dat wordt ingezet. Een kort filmpje maakte dit duidelijk, waarna de vertaalslag naar de evenementenbranche werd gemaakt.

Evenemententop Velsen 2021

In gesprek

Tot slot kwamen de gasten voor een afsluitend debat nog even bij elkaar en was er ruimte om in gesprek te gaan met de sprekers. De deelnemers aan de Evenemententop kregen de mogelijkheid om aan verschillende break-out rooms deel te nemen waar nog dieper kon worden ingegaan op verschillende onderwerpen. Ook was er de mogelijkheid om met elkaar digitaal te netwerken.

Wethouder Jeroen Verwoort kon uiteindelijk de Evenemententop 2021 met een tevreden gevoel afsluiten. ‘We kunnen terugkijken op een geslaagde evenemententop. We hebben goede sprekers gehad en ben blij dat de vooruitzichten toch weer voorzichtig positief zijn. Dat belooft wat voor komende maanden.’

Deel dit bericht via: