Whisky & Rum aan Zee festival 2022

We mogen weer en gaan daar niet veel meer over zeggen. We kijken enorm uit naar alweer de 16e editie van het Whisky & Rum aan Zee festival. De voorbereidingen zijn weer in volle gang! Het wordt er weer één om in de agenda te zetten of alvast je toegangskaarten te kopen.

Het concept van Whisky & Rum heeft zich al sinds het eerste festival in 2005 bewezen en kijken elk jaar weer om met iets bijzonders te komen. Het Whisky & Rum aan Zee festival staat voor nieuwe ontdekkingen op gebied van gloednieuwe rum en whisky releases, gezelligheid, educatie op een heerlijke ontspannen wijze. Wat is er nu mooier om dit met vrienden en vele andere rum en whisky liefhebbers weer te gaan beleven!

Ben je een echte whiskey liefhebber, of houd je meer van rum? Heb je altijd al het willen weten hoe rum en whisky gemaakt worden of wat de verschillen zijn tussen het grote aanbod van dit vloeibare goud? Kom dan naar ’Whisky & Rum aan Zee’. Alles draait op deze 16de editie om beleving, geur en smaak. Ruim 40 standhouders laten je enthousiast kennis maken met meer dan 600 soorten rum, bourbon en whisky van over de gehele wereld. Proef de zwoele sferen van rum uit de Caribbean en Zuid-Amerika in tropische cocktails of gewoon puur! Waan je na een glas single malt in de overweldigende Schotse Highlands en Islay. Dichter bij huis is Nederland als whisky en rum producerend land ruim vertegenwoordigd.

Stevige trek? Finger licking good fingerfood uit de Caribische en Schotse keuken zullen deze dag je honger stillen. Natuurlijk ontbreken de Cubaanse sigaren niet. Deze zijn onlosmakelijk verbonden met een goed glas whisky of rum. Ben je geen ‘puur’ drinker dan zullen de tropische cocktails wat voor je zijn. Laat je inspireren door de cocktail-bartenders want zij maken ze vers en live om ze daarna makkelijk thuis te kunnen maken.

Wil je je kennis verder verbreden? Voorafgaand aan het festival vinden er een aantal rum en whisky masterclasses plaats zodat je van de sessies niets hoeft te missen. Houd de site in de gaten! Wat je nog meer kunt verwachten…? Cachaca, Mezcal, Jenevers, Tequila en meer, veel meer, maar laat dat een verrassing zijn.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober beloofd weer een dag vol smaak ervaringen, gezelligheid, beleving, heerlijk eten en drinken te worden.

We verwelkomen je graag op Whisky & Rum aan Zee. Ga voor kaarten naar kaarten bestellen of reis mee met één van de deelnemende whisky en rum specialisten.

Kijk voor het volledige programma op www.whiskyenrumaanzee.nl. De entreeprijs van Whisky & Rum aan Zee bedraagt € 35,- per persoon. Kaarten zijn online te koop via www.zeewijck.nl.

Wanneer

Vrijdag 7 oktober: 19:00 – 23:00 uur
Zaterdag 8 oktober: 13:00 – 23:00 uur

Prijzen

€ 35,00 – € 65,00

Locatie

Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach
Kennemerboulevard 250
1976 EG IJMUIDEN

Tel.

Website:
whiskyenrumaanzee.nl