Wandelen met een scheutje ZEN

Vanaf 21 maart vindt de wandeling tweewekelijks plaats op dinsdag om 13:30 uur. Dit komt omdat vanaf deze datum de groep begeleid zal worden door mindful-docent Nicolette Datema-Knol.

Deelname voor deze wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst vanaf 21 maart. Voor mindervaliden is het niet mogelijk om mee te lopen.

We doen dit wel in stilte om het mindfulness aspect erin te houden. Uiteraard mogen deelnemers die meelopen en ideeën hebben voor bepaalde wandelroutes of mindful opdrachten deze delen met de groep. En dan komen we zo tot een leuke wandeling die we met elkaar kunnen vormgeven en begeleiden. 

Wil je meelopen met deze aangepaste activiteit? Dat kan, mail dan wel even naar besseling@welzijnvelsen.nl of reageer hier.

Elke even week (vanaf week 2) starten we om 13.30u bij de duiningang Heerenduinen in IJmuiden. We lopen dan 1,5 tot 2 uur in een langzaam tempo. Dit kan het strand zijn, bos of duin. Voor mindervaliden is het niet mogelijk om mee te lopen. 

De behoefte om bewust buiten in de natuur te lopen is gestegen tijdens de corona tijd. Velsen Actief & Gezellig neem je mee op pad, zodat je niet verdwaalt of zelf hoeft uit te vinden waar je kan lopen. In ongeveer 2 uur tijd nemen zij jou mee in de natuur. 

Maar wat is een wandeling met een scheutje zen? Tijdens de wandeling beleef je de natuur en stel je jezelf in stilte vragen. Hoe vind jij rust als je wandelt? Sta je wel eens stil om te ontdekken hoe ver je kan kijken? Voel je wel eens de grond onder je veranderen, merk je dan op wat het met je doet? Wat je ruikt als je loopt in het bos, duin of in de stad? Dat soort vragen gaan we voor onszelf beantwoorden tijdens deze wandelingen. 

De wandelingen doen we bijna altijd in stilte. Soms delen we momenten. We staan ook stil om te ontdekken, te schrijven en voelen. 

Loop je ook mee? Je kunt je direct inschrijven via besseling@welzijnvelsen.nl of via 06-59960170

Wanneer

Dinsdag 28 mei: 13:30 – 15:00 uur
Dinsdag 11 juni: 13:30 – 15:00 uur
Dinsdag 25 juni: 13:30 – 15:00 uur

Prijzen

€ 0,00

Locatie

Duiningang Heerenduinen

IJmuiden

Tel. 06 599 601 70
besseling@welzijnvelsen.nl

Website:
www.facebook.com/groups/velsenactiefengezellig