The Movie Teller

Zondag is een speciale dag voor María Margarita. Samen met haar familie bezoekt ze dan de bioscoop, waar ze zich verliest in de wonderbaarlijke verhalen en betoverende beelden op het witte doek. Maar wanneer een tragedie hun familie treft, komt een abrupt einde aan deze wekelijkse traditie. Zonder geld voor kaartjes dreigt de magie van film voorgoed uit María’s leven te verdwijnen.

Gelukkig bezit María een uniek talent: ze kan films tot in detail navertellen. Met haar levendige verbeelding en passie voor verhalenvertellen brengt ze de betoverende werelden van de bioscoop tot leven voor haar dorpsgenoten. In een verlaten bar, omringd door nieuwsgierige ogen, creëert ze een clandestiene bioscoop waar de bewoners van de Chileense woestijn kunnen ontsnappen aan de harde realiteit van hun dagelijkse bestaan.

María’s gave wint al snel aan populariteit en haar “bioscoop” wordt een bron van hoop en inspiratie voor de hele gemeenschap. Maar terwijl de filmvertoningen steeds meer publiek trekken, nadert er een dreigende ramp die het voortbestaan van het mijnstadje in gevaar brengt. Zal María’s talent genoeg zijn om haar geliefde dorp te redden van de ondergang?

Een ontroerend verhaal over de kracht van verbeelding, de schoonheid van film en de onbreekbare band tussen familie en gemeenschap. Deze film is een must-see voor iedereen die gelooft in de kracht van verhalen om de wereld te veranderen.

Wanneer

Vrijdag 21 juni: 17:00 uur
Dinsdag 9 juli: 14:00 uur

Prijzen

€ 10,00
Incl. garderobe en pauzedrankje.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl