Strand6Daagse

De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zesdaagse zelfstandige recreatieve wandelkampeer vakantie over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. Onderweg wordt door de deelnemers uitsluitend in zelf meegenomen tenten overnacht op de door de organisatie, gemeenten en verenigingen verzorgde kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog.

De route is heel eenvoudig, namelijk zes dagen wandelen langs de waterlijn. Het strand wordt op meerdere plekken onderbroken door natuur en waterwerken. Zo komt de Strand6Daagse in Katwijk langs de uitmonding van de Rijn, wordt er met een gecharterde boot het Noordzee Kanaal overgestoken en lopen we langs de nieuwe kustlijn bij de Hondsbosche Zeewering, waar men grootschalig de kust heeft verstrerkt. 

Op het strand staan strandpalen. Deze palen staan 1000 en soms 250 meter uit elkaar en zijn genummerd. In Hoek van Holland staat paal 117 en in Den Helder staat paal 0. Omdat wij om waterwerken, om natuurgebieden en naar campings moeten lopen, bedraagt de totale afstand van de Strand6Daagse ca. 140 kilometer. (33, 18, 31, 24, 27 en 14 km.)

Vanaf de eerste wandeldag ontvangt iedere deelnemer ’s morgens ons Strand6Daagse Bulletin met daarin de routebeschrijving en wetenswaardigheden voor de komende dag. Men kan daarna de gehele dag invullen met het wandelen naar de volgende camping en ondertussen genieten van de zon, zee, zand en vele paviljoens langs de kust.

De tocht loopt men geheel naar eigen inzicht, zowel individueel als in groepsverband. Wel verwacht de organisatie deelnemers voor 19.00 uur op het volgende kampeerterrein om nog op tijd te zijn voor de avondmaaltijd. 

Start en finish

Maandagmorgen wordt er tussen 08.00 en 10.00 uur gestart in Hoek van Holland. De aankomst in Den Helder is op de zaterdag vanaf 11:00 tot 15:00 bij het Dorpshuis in Huisduinen / Den Helder.

De tussenliggende pleisterplaatsen zijn: Wassenaar, Noordwijk, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. Wij attenderen u erop dat de Strand6Daagse een flinke inspanning van u verwacht.

Wanneer

Woensdag 26 juli:

Locatie

Sportpark Zeewijk SVIJ
Groot Helmduin 28
1974 LT IJMUIDEN

Tel.

Website:
www.strand6daagse.nl