Round Midnight

In ons openingsweekend blikken wij met een knipoog terug op de excentrieke dichter/performer Jules Deelder. Zijn enorme passie voor de jazz heeft hij jarenlang op ons toneel tentoongespreid. Een van zijn gedichten hangt vanaf deze seizoensstart zelfs op onze gevel. Als hommage aan Deelder en zijn jazz vertonen wij een van de grootste jazzfilmklassiekers aller tijden.

Round Midnight is losjes gebaseerd op échte gebeurtenissen en ademt daardoor pure jazzliefde uit. Dat zien de liefhebbers terug in de zorgvuldige beelden van de Franse cineast Bertrand Tavernier en in de iconische en Oscarwinnende score van jazzgrootheid Herbie Hancock. Daarnaast bestaat een groot deel van de cast uit daadwerkelijke topmuzikanten uit de jazzscene. Van Dexter Gordon in de hoofdrol tot bijrollen van bijvoorbeeld de onlangs overleden muzikant Wayne Shorter. Volgens de kenners bestaat er geen authentiekere samensmelting van jazz en cinema.  

Het filmplot draait om de New Yorkse jazzmuzikant Dale Turner (gespeeld door Dexter Gordon) die afreist naar Parijs anno jaren ’50, dat toen de bruisende thuishaven was voor de internationale jazzscène, die in de Verenigde Staten nog altijd op racisme stuitten.

Round Midnight dompelt de jazzliefhebbers op onvergetelijke wijze onder in de jazzscene van de Franse hoofdstad.

Wanneer

Zaterdag 23 september: 20:00 uur

Prijzen

€ 10,00
Excl. garderobe en pauzedrankje.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS IJMUIDEN

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl