Piú Corde met Mozart en Kozeluch

Op zondag 17 oktober om 15.00 uur brengt het trio Piú Corde een programma met muziek van Leopold Kozeluch en Wolfgang Amadeus Mozart. Zo bekend als Mozart nog is, zo in de vergetelheid geraakt is zijn tijdgenoot de Tsjechische componist Leopold Kozeluch. Onterecht menen de fortepianiste Liene Maderna-Stradina, de violiste Emma Williams en de celliste Ania Katynska. Deze musici, gespecialiseerd in het uitvoeren van muziek uit de 18e eeuw, noemen deze Kozeluch een vergeten vernieuwer.

Altijd zijn er componisten geweest die zich tegen de bestaande smaak en regels keerden en nieuwe wegen zochten. Sommige van deze componisten zijn nu grote namen, zoals bijvoorbeeld Beethoven. Anderen waren in hun eigen tijd heel bekend, maar zijn in vergetelheid geraakt. Zoals Leopold Kozeluch.’

Het ensemble werd in 2015 opgericht door afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag die een gemeenschappelijke passie vonden in het populariseren van laatklassiek en vroegromantisch repertoire op historische instrumenten.

Wanneer

Prijzen


Gratis

Locatie

't Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA SANTPOORT-NOORD

Tel. (023) 537 86 25
penningmeester@mosterdzaadje.nl

Website:
mosterdzaadje.nl/blog