Oppenheimer

Het voor 13 Oscars genomineerde Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight, Dunkirk), is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. In aanloop naar de Oscaruitreiking eenmalig te zien in Filmtheater Velsen!

Hoofdrollen in Oppenheimer worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Oscarnominaties voor deze epische film zijn er voor onder meer Beste Film, Regie, Mannelijke Hoofdrol, Vrouwelijke Bijrol en voor de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

Oppenheimer werd verkozen tot de Beste Film van 2023 volgens o.m. bezoekers van VPRO Cinema en lezers van de Volkskrant.

Wanneer

Zaterdag 9 maart: 15:00 uur

Prijzen

€ 12,50
Excl. garderobe en pauzedrankje.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl