Open Dag Hokkai Suisan

Op zondag 26 februari organiseert Hokkai Suisan een Open Dag rondom het thema ‘Umi’, ofwel: de zee. Van zeewier tot coquilles en van sardienen tot koningsvis, stuk voor stuk heerlijke producten uit de Japanse wateren. Dat wordt weer culinair genieten!

Pre-sale Hokkai boek 

Vorig jaar oktober zijn we met een creatief team naar Japan gereisd om materiaal te verzamelen voor een boek over de Japanse eetcultuur. Op de open dag vertelt de schrijver Joris Vermeer je meer over onze reis en krijg je een exclusieve preview van de inhoud. 

Nori

Onze partner Mr. Gomi komt naar de open dag om het nieuwste product ‘Hokkai Nori’ in onze Hokkai-lijn te introduceren. Zeewier vellen zo smaakvol en krokant, zoals je mogelijk nog nooit heeft geproefd! 

Jetro

The Japan Export Trade Organisation is Japan promoter bij uitstek. Zij hebben ons vorig jaar bij drie fantastische leveranciers geïntroduceerd, die typisch Japanse producten leveren als frisse Mekabu zeewier, skipjack tataki, overheerlijke volvette sardines en geblancheerde jacobsschelpen. We zijn er dan ook supertrots op dat we al deze producten kunnen laten proeven tijdens onze open dag. 

Sakenomism 

Geen open dag zonder heerlijke sake. Dit keer werken we voor het eerst samen met Sakenomism. Hun sake sommolier Sayaka vertelt je alles over de wonderenwereld van de Japanse rijstwijnen. 

Japanse messen 

Vlijmscherp en prachtig vorm gegeven. De belangrijkste tool van elke chef is een mes. In Japan gaat de liefde voor dit keukengerei heel ver. Wij zijn dan ook trots dat we Japanesemessen.nl bereid hebben gevonden om ons mee te nemen in hun passie voor het Japanse mes. 

Tonijn verkoop 

Zoals jullie van ons gewend zijn zal er ook een ICCAT-gecertificeerde tonijn aangesneden worden. Omdat de opendag gaat over de Japanse zee, serveren we naast tonijn ook sashimi van (buri) koningsvis uit Japan. 

Wanneer

Zondag 26 februari: 13:00 – 17:00 uur

Locatie

Hokkai Kitchen IJmuiden
Egmondstraat 2
1976 BR IJMUIDEN

Tel.
kitchen-ijmuiden@hokkai.com

Website:
hokkaikitchen.nl