NMF Kamermuziekfestival: Julija Hartig en Reineke Broekhans

In het Koetshuis zullen Julija Hartig en Reineke Broekhans hun programma ‘Dark Velvet’ laten horen. Dit programma is als een boeket vol met hedendaagse stukken, speciaal gecomponeerd of gearrangeerd voor Julija. Het album (2022) is genomineerd voor een Edison Klassiek 2023.

Julija bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume, door het Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking gesteld. Ze speelt al sinds haar vijfde viool en heeft haar liefde voor hedendaagse muziek van haar vader geërfd, die cellist en componist was. Ze begrijpt de taal der componisten en heeft hen geïnspireerd tot stukken die de connectie met haar vaderland, voormalig Joegoslavië, naar voren brengen. Dan weer teder en liefdevol, dan weer met onaardse klanken, past dit programma mooi bij Buitenplaats Beeckestijn. Eén van de eerste romantische Engelse tuinen in Nederland ligt hier naast een strak geometrische Franse tuin, Eikenlanen worden afgewisseld met slangenmuren.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Wanneer

Vrijdag 6 oktober: 20:00 – 21:00 uur

Prijzen

€ 25,00 Normaal
€ 17,50 Ledenprijs

Locatie

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD VELSEN-ZUID

Website:
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-beeckestijn