NMF Kamermuziekfestival: Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio

Crème de la crème in het koetshuis van Buitenplaats Beeckestijn vanmiddag. In alle opzichten wordt het een genot voor je zintuigen! Want je zult een Guarneri uit 1725 met een strijkstok van Sartory horen, bespeeld door de Nederlandse topvioliste Frederique Saeijs. Dit prachtige ensemble heeft ze in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze speelt samen met twee topmusici: Nino Gvetadze, die thuis een Steinway & Sons uit 1936 in bruikleen heeft van het fonds, en celliste Maja Bogdanovic.

Twee zeer geliefde stukken staan op het programma: het ‘Zigeunertrio’ van Haydn en het ‘Dumky’ trio van Dvorák. ‘Dumky’ komt van het Oekraïense ‘Duma’, dat refereert aan epische ballades van mensen in gevangenschap. Ongeremde hartstocht is hier te horen, laat deze nog op je doorwerken als je na het concert een wandeling over het landgoed van Beeckestijn maakt. Het ene moment loop je door een strenge Franse tuin, dan weer word je aangemoedigd je fantasie de vrije loop te laten in de Engelse tuin.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Wanneer

Zaterdag 7 oktober: 14:00 – 15:00 uur 16:00 – 17:00 uur

Prijzen

€ 25,00 Normaal
€ 17,50 Ledenprijs

Locatie

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD VELSEN-ZUID

Website:
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-beeckestijn