MTB Beachraces

Mountainbike strandracen: een unieke discipline binnen de wielersport die alleen in de winter gehouden wordt. Een ideale overbrugging voor wielrenners of mountainbikers om ook in het winterseizoen wedstrijdprikkels te krijgen maar ook een perfecte manier om te genieten van de prachtige Nederlandse stranden. Vooraan wordt er gereden voor de eer, achteraan wordt er meegedaan voor de sfeer. Zo kan je als recreant zo maar mee doen aan dezelfde wedstrijden als diverse profs en oud-profs.

De deelnemers aan MTB Beachraces zijn van elk niveau: van de absolute wielerprof tot aan de recreant die een zondagochtend lekker wil fietsen. De wedstrijden zijn geschikt voor elke liefhebber en ze hebben een breed deelnemersveld. De meeste fanatieke deelnemers rijden de wedstrijden op speciale strandfietsen met bredere banden met weinig profiel. Hiermee kan er op een lage bandendruk gereden worden en zak je minder in het zand weg. Voor recreanten is het natuurlijk niet een vereiste: een normale mountainbike waar je banden met weinig profiel op zet en eventueel een vaste voorvork of een gravelbike met brede banden voldoen ook prima voor de recreatief rondje.

Aanvullende informatie

  • Lees de algemene voorwaarden/regels voor de start.
  • Startnummers wordt in de week voor het evenement bekend gemaakt.
  • Neem voor je eigen veiligheid een extra binnenbandje mee, een pomp, bidon en vooral een regenjas/isolatiedeken/poncho.
  • Fietsen schoonmaken kan na afloop van de race.
  • De race wordt ondersteund door volgauto’s vanuit de organisatie.
  • Tijdsregistratie wordt gedaan met RaceResult.
  • KNWU Reglementen en jaarbesluiten zijn leidend voor de wedstrijd inhoudelijke zaken.

Wanneer

Zondag 10 december: 09:15 uur

Locatie

Startlocatie MTB Beachraces
Dorpsweide
1951 JZ Wijk aan Zee

Tel. (075) 614 22 12
info@exventure.nl

Website:
mtbbeachrace.nl