Marcel Worms

Zondag 2 oktober om 15.00 uur presenteert pianist Marcel Worms zijn nieuwe en unieke project dat al volop aandacht krijgt op radio en tv. Kortgeleden ontdekte hij de klavierwerken van Bachs tijdgenoot Christoph Graupner.

Deze was tijdens zijn leven nog bekender nog Bach, vooral als virtuoos klavecinist. Het grootste deel van zijn leven was hij in dienst van het hof van Darmstadt. Zijn werkgevers beschouwden zijn composities als hun persoonlijk eigendom. Dat heeft lange tijd de verspreiding van die muziek in de weg gestaan. 

En toen Graupners werk eenmaal beschikbaar kwam, was hij al vrijwel in vergetelheid geraakt.‘In mijn nieuwe programma combineer ik een vijftal zorgvuldig gekozen Partita’s van Graupner met de Partita’s nr.2 en nr.6 van Bach. Het is daarin goed te horen hoe verschillend componisten in de Barok voor klavier schreven. Al blijft Bach de absolute grootmeester, Graupners muziek heeft zijn eigen charme, die des te sterker tot uitdrukking komt door deze naast die van Bach te presenteren’.

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.

Wanneer

Zondag 2 oktober: 15:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

't Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA SANTPOORT-NOORD

Tel. (023) 537 86 25

Website:
mosterdzaadje.nl/blog