Kunstenaars Collectief Velsen exposeert

Een deel van de leden van Kunstenaars Collectief Velsen exposeert in Raadhuis voor de Kunst van 8 september tot en met 1 oktober 2023.

Bettine Heslinga maakt TexTiles, kantachtige of meer robuuste structuren van repen stof en draden. Door haar ontrafelde lappen textiel vormen de basis voor een nieuwe creatie. Ton van Hamersveld vind het een uitdaging om met veel verschillende materialen te werken. Hij houdt zich o.a. bezig met schilderen, grafische ontwerpen en reliëfs. Renske de Jong maakte op geheel eigen wijze een foto reeks van hunebedden. Een aantal van deze reeks kan worden bekeken tijdens deze expositie. Winnie Meijer, keramiste, toont ons haar `IJmond eieren project`. Met inkt en krastechniek heeft zij op kleine struisvogeleieren verscheidene bekende gebouwen uit de gemeente Velsen afgebeeld. Dakmar Scholten schildert realistisch in de klassieke technieken. Haar schilderijen zijn vaak verhalend soms vervreemd, ontstaan uit gedachten of waarnemingen in haar omgeving. Henk Zwanenburg is bijna altijd herkenbaar aan de voertuigen in zijn werken. Henk is net terug van een reis over asfalt-spaghetti bergpassen en langs verwolkte bergen. Het leverde inspiratie voor nieuwe schilderijen op. 

Als speciale gasten zijn er in het kader van Monumentendag dorpsgenoten, een mix van amateurkunstenaars en professionals, van wie u de werken in diverse disciplines en technieken kunt bewonderen.

Wanneer

vrijdag 8 september – zondag 1 oktober

Op:
Vrijdag : 13:00 – 17:00 uur
Zaterdag : 13:00 – 17:00 uur
Zondag : 13:00 – 17:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

Raadhuis voor de kunst
Torenstraat 7
1981 LD VELSEN-ZUID

raadhuisvoordekunst@gmail.com

Website:
www.raadhuisvoordekunst.nl