Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’

Van 2 oktober tot en met 5 maart 2022 is de speelse, interactieve tentoonstelling ‘Over Nachten’ te zien. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar en gaat over nachtdieren.

Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’

In een sfeervol vormgegeven sprookjesbos voert een speurtocht de bezoekers langs onder andere een vos, reekalf, konijn, bunzing, rat, vleermuis, nachtegaal, kerkuil, bosuil, slakjes en nachtvlinders. Alle de dieren kunnen uitgebreid van dichtbij bekeken worden. Ook kun je horen welk geluid sommige dieren maken. En eenvoudige teksten erbij vertellen meer over de levenswijze van de dieren.

Het speelse karakter van de tentoonstelling wordt versterkt door de vele eenvoudige zelf-controlerende spelletjes met kijken, voelen, ruiken, luisteren en veel doen. Ook kunnen kinderen in een boomhut klimmen of in een molshoop kruipen waar ze kennis maken met het ondergrondse leven van mol en bosmuis. Spelenderwijs leren kinderen hoe oud de dieren kunnen worden, wat slakken fijn vinden, waardoor egels bedreigd worden, welke dieren er een winterslaap houden en andere weetjes.

De tentoonstelling begint voor schoolgroepen met een beeldverhaal in een vertelkastje over een eekhoorn die op zoek is naar de verloren hazelnoten. Tijdens haar zoektocht komt de eekhoorn allerlei nachtdieren tegen. Dit zijn dezelfde dieren die de kinderen in de tentoonstelling tegenkomen. Daarna gaan de kinderen onder begeleiding van de meegekomen ouders met een speurtocht door de tentoonstelling.

Wanneer

zondag 2 oktober – zondag 5 maart

Op:
Dinsdag : 13:00 – 17:00 uur
Woensdag : 13:00 – 17:00 uur
Donderdag : 13:00 – 17:00 uur
Vrijdag : 13:00 – 17:00 uur
Zondag : 13:00 – 17:00 uur

Prijzen

€ 4,50 Volwassenen
€ 4,00 Kinderen 3 t/m 12 jaar

Locatie

Pieter Vermeulen Museum
Driehuizerkerkweg 34d
1985 EL DRIEHUIS NH

Tel. 0255-536726
info@pieter-vermeulen-museum.nl

Website:
www.pietervermeulenmuseum.nl