Fluit-Piano duo

Op zondag 24 september om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de fluitiste Oriana Dierinck en de pianist Bernd Brackman. Ze brengen een programma van J.S.Bach (1e Partita voor piano solo), Rudolf Escher en de beroemde sonate van Cézar Franck.

Vanaf het prille begin van ‘t Mosterdzaadje was de Haarlemse pianist een vast terugkerende naam in de agenda. Na een ‘radiostilte’ van meer dan 10 jaar is hij weer terug. Hij verheugt zich op zijn concert in ‘t Mosterdzaadje. In de corona periode ontmoette hij via internet de Belgische fluitiste Oriana Dierinck. Ze maakten plannen en er kwam, eenmaal weer mogelijk, een concertserie in Antwerpen van de grond. Nu dus in Santpoort mee te maken.

Het concert opent met de eerste Partita van Bach voor piano solo. Een meesterwerk, intiem en lyrisch dat bestaat uit 6 dansen. Van Rudolf Escher de Sonate voor fluit en piano (1975-78). Omdat het zijn laatste werk is wordt het wel zijn testament genoemd. Frans georiënteerde muziek waarin klankkleur heel belangrijk is. Het concert eindigt met de zo geliefde sonate van Cezar Franck. Meestal uitgevoerd op cello of viool, maar ook met de fluit komt dit meeslepende romantische stuk goed tot zijn recht.

Een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van 10 euro.

Wanneer

Zondag 24 september: 15:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

't Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA SANTPOORT-NOORD

Tel. (023) 537 86 25

Website:
mosterdzaadje.nl/blog