Flamencogitarist Matthieu Acosta

Zaterdag 25 maart om 15.00 uur maakt de virtuoze flamencogitarist Matthieu Acosta kennis met ‘t Mosterdzaadje. Deze gitarist met een herkenbare en prachtige klank geeft een concert vol virtuositeit, mooie klanken en passie. Flamenco grootmeesters als Paco Peña en Vicente Amigo staan op het programma. Behalve het spelen zal Matthieu ook zijn passie met het publiek delen door het verhaal te vertellen over dit Zuid-Spaanse muziekgenre.

Als kind van een Arubaanse vader en een Nederlandse moeder, geboren in Rotterdam, werd Matthieu Acosta nooit bepaald door één volk of cultuur. Opgegroeid in een familie van gitaristen, heeft muziek en vooral de gitaar altijd een centrale rol in zijn leven gespeeld.

Via Paco Peña, zijn docent aan het Rotterdams Conservatorium, heeft Matthieu Acosta flamenco op een heel eerlijke en diepgaande manier leren kennen. Het spelen ervan heeft hij zich eigen weten te maken. Daarom beschouwt hij Paco Peňa niet alleen als een geweldige gitarist, leraar en mentor, maar ook als een van de pijlers van zijn artistieke leven.

Half uur voor aanvang is de zaal open. Na afloop collecte met richtlijn van 10 euro.

Wanneer

Zaterdag 25 maart: 15:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

't Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA SANTPOORT-NOORD

Tel. (023) 537 86 25

Website:
mosterdzaadje.nl/blog