Expositie Nora van Klingeren

In de Engelmunduskerk in dorp Velsen is de expositie Klimaat-IJsland-Wol en Zijde te bewonderen. Een tentoonstelling met de werken van Nora van Klingeren.

Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen.

Klimaat-IJsland-Wol en Zijde

Klimaat-IJsland-Wol en Zijde

Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

In al het werk wordt altijd een verhaal vertaald. Deze tentoonstelling gaat over klimaatverandering. Flarden uit de wetenschap worden gecombineerd met eigen gedachten over de klimaatverandering. Gevoed door een verblijf als artist in residence op IJsland heeft dit geleid tot een aantal werken. Daarnaast zal er een boekje verschijnen onder de titel Bergmal/rotsgepraat om daarmee een verbinding te leggen tussen wetenschap en kunst en bij te dragen aan het gezamenlijk nadenken, praten over klimaatverandering

Nora van Klingeren is opgeleid als architect, maar ze is de managementhoek ingerold. Na jaren in de projectmanagement te hebben gewerkt heeft ze een zijstap gemaakt naar meer handmatige creatieve arbeid.

Op het textielvlak is ze in wezen autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Nora werkt veel in opdracht en dan bezoekt zij de locatie. In de voorstellen en werken die daar uit volgt vloeit architectuur en wandtextiel samen. Ze volgde wel diverse cursussen, zoals bij Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo.

Wanneer

zaterdag 23 juli – zondag 21 augustus

Op:
Zaterdag : 11:00 – 17:00 uur
Zondag : 12:30 – 17:00 uur

Locatie

Engelmunduskerk Oud Velsen
Kerkplein 1
1981 BH Velsen-Zuid

Tel.
mufuco@engelmunduskerkoudvelsen.nl

Website:
www.engelmunduskerkoudvelsen.nl