Expositie Hydrography

25 kunstenaars, met waterverf als medium, in een voormalige plakband- en kassarollenfabriek in het stoere IJmuiden, dat moet wel een mooie en interessante expositie opleveren!

Deze groep van 25 kunstenaars uit binnen – en buitenland, verenigd onder de naam Hydrography maakt sinds 2013 in wisselende samenstelling internationale exposities. Dit jaar bestaan ze dus 10 jaar! Dat vieren we samen met een grote expositie in De Visserhallen in IJmuiden en met de presentatie van een boek.

De groep is fluïde, net als het materiaal waar deze kunstenaars mee werken. Zij zoeken namelijk naar de uitdaging om het ‘traditionele’ medium waterverf op een nieuwe abstracte manier te gebruiken. Aquarel- of waterverf is pure pigment gecombineerd met Arabische gom en water. De kracht van de kleur kan variëren van licht en transparant tot super intens. Elk pigment heeft zijn eigen soortelijk gewicht waardoor elke kleur zich anders gedraagt.

De kunstenaars laten zich deels leiden door de zwaartekracht en het toeval. De verf is de baas, maar de kunstenaar beheerst de techniek en kent het materiaal. Het is een zoektocht naar de mogelijkheden om daarmee tot de essentie te komen; het pure van materiaal en vorm. 

Wanneer

zaterdag 20 mei – zondag 11 juni

Op:
Zaterdag : 11:00 – 17:00 uur
Zondag : 11:00 – 17:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

Visserhallen
Duinstraat 4
1976 CD IJmuiden

Tel.
pietvang@xs4all.nl

Website:
www.visserhallen.nl