Expositie Het Nieuwe Leven

13 kunstenaars geven hun visie op Het Nieuwe Leven in het Raadhuis voor de Kunst in Oud-Velsen. Hoe ziet de huidige wereld eruit, hoe beweegt de mens zich daarin en wat is het verschil met vroeger? Dat is het thema van de nieuwste tentoonstelling georganiseerd door Pieter van Geest, bekend van de Visserhallen te IJmuiden.

Het thema wordt door elke exposant op verschillende wijze in beeld gebracht.

In klassieke zwart-wit fotografie bij Sietse Postma en als poëzie bij Anita Oosterloo. Vele andere fotografen hanteren de bekende documentaire wijze. Ook de technieken worden nieuwer zoals b.v. bij Bart Smulders die ons met zijn prachtige drone foto’s een overzicht geeft van die veranderingen vanuit de lucht.

Het is vooral de jeugd die in beeld wordt gebracht. Hoe zien ze eruit als ze naar hun werk gaan of naar een festival en dat alles met hun hun alom aanwezige mobiel.

Het nieuwe leven gaat ook om wat net is ontstaan en met wat het te maken zal krijgen, de vervuiling en b.v. de massale voedselproductie. Daarbij worden van fabrieken niet alleen de slechtste kanten belicht maar laat de expositie ook zien dat het mooie beelden kan opleveren, zoals bij de industriële fotografie van Murray Maffra.

Wanneer

zaterdag 23 maart – zondag 21 april

Op:
Vrijdag : 13:00 – 17:00 uur
Zaterdag : 13:00 – 17:00 uur
Zondag : 13:00 – 17:00 uur

Locatie

Raadhuis voor de kunst
Torenstraat 7
1981 LD VELSEN-ZUID

pietvang@xs4all.nl

Website:
www.pietervangeest.nl