De zusjes Frijns

Op vrijdag 2 juni om 20.00 uur zijn de violiste Saskia en de pianiste Anne Frijns te gast in ‘t Mosterdzaadje. Na hun studie aan het Utrechts Conservatorium zijn ze met groot succes als duo het podium opgegaan. Zo gaven ze al heel wat concerten met de mooiste werken voor viool en piano. Vooral het twintigste-eeuws repertoire heeft hun voorkeur. Op het programma deze avond spelen ze Igor Stravinsky, Francis Poulenc en Joaquin Turina. Muziek die een tijdspanne kent van 1923 tot 1943.

Hoewel de componisten uit verschillende landen komen (Rusland, Frankrijk, Spanje), elk met een eigen klank en stijl, hebben ze als overeenkomst dat ze alle drie een deel van hun leven in Parijs woonden. En de Franse invloed in hun werk is niet te missen. 

Van Turina spelen El Poema de una Sanluqueña (1923), een pareltje in het repertoire voor viool en piano. Het werk is opgedragen aan de muchachas, de meisjes van Sanlúcar.

De Suite Italienne is de muziek die Sravinsky schreef voor het ballet Pulcinella. De première was in 1920 in Parijs. Kostuums en Decor waren van Picasso. Hij gebruikt muziek uit de barok van Pergolesi (de Serenade) en de Nederlander Unico Wilhelm van Wassenaer (de Tarantella).

In 1933 bewerkte Stravinsky de muziek tot een suite voor viool en piano. De Sonate voor viool en piano van Poulenc heeft elk zichzelf respecterend violist op zijn repertoire. Maar eigenlijk hield Poulenc helemaal niet van de viool. Het werk uit 1943 droeg hij op aan de vermoorde Spaanse dichter Frederico Garcia Lorca.

Half uur voor aanvang zijn de deuren open. Gratis toegang, collecte na afloop met richtlijn van 10 euro.

Wanneer

Vrijdag 2 juni: 20:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

't Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA SANTPOORT-NOORD

Tel. (023) 537 86 25

Website:
mosterdzaadje.nl/blog