De tuinen van Beeckestijn

Wist je dat Buitenplaats Beeckestijn met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een Rijksmonument is? Geniet tijdens een uitgebreide rondwandeling met een boswachter van de rijke cultuurhistorie op buitenplaats Beeckestijn.

Indrukwekkende collectie tuinstijlen

Buitenplaats Beeckestijn kent een rijke geschiedenis. Vanaf de 17e eeuw zijn op de buitenplaats steeds nieuwe tuinstijlen aangelegd zonder de oude te vervangen. Dat is heel bijzonder. Zo vind je er verschillende tuinstijlen zoals classicisme, régence en rococo . Beeckestijn is hiermee één van de belangrijkste tuinverzamelingen van ons land. Het tuinontwerp uit 1772 waarop de latere restauraties gebaseerd zijn, is van J.G. Michael. Het ontwerp van Beeckestijn was één van de eerste opdrachten van deze later beroemde tuinarchitect.

Rond het landhuis liggen geometrisch aangelegde tuinen in classicistische stijl. Iets verderop de buitenplaats wandel je door de tuinen in landschapsstijl, waar natuurlijk ogende kronkelpaden, waterpartijen, heuvels en open velden het beeld bepalen. Met als hoogtepunten op de route: slangenmuren, de bloemenwaaier en een kapelletje wat geen kapelletje blijkt te zijn.

Cultuurhistorie en natuur

Buitenplaats Beeckestijn vormt een oase van rust, midden in het groen. Kom ook genieten van al het moois op deze buitenplaats. Ga mee op reis door de tuinen van Beeckestijn, waar cultuurhistorie en natuur met elkaar vervlochten zijn.

Deelname bedraagt € 10,- p.p. Je kunt je aanmelden via:

www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-beeckestijn

Wanneer

Donderdag 13 april: 15:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12 mei: 15:00 – 17:00 uur

Prijzen

€ 10,00

Locatie

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD VELSEN-ZUID

Tel.

Website:
www.natuurmonumenten.nl