Chopin door Regina Albrink

Op zondag 26 maart om 15.00 uur is de pianiste Regina Albrink te gast in ‘t Mosterdzaadje met een programma geheel gewijd aan Frédéric Chopin. Deze Poolse componist behoort tot haar favorieten en alom wordt ze geprezen om de uitvoering van zijn muziek. Er zullen twee Polonaises en 10 Nocturnes ten gehore gebracht worden.

Polonaise op 26 nr. 1 in cis en de Polonaise op. 40 nr. 1 in A, die beter bekend is als de “Militaire Polonaise” en gecomponeerd werd in 1838. Het strakke ritme, het ‘tromgeroffel’ in het midden- gedeelte en de heroïsche houding van het werk doen inderdaad denken aan militaire muziek. Tijdens de Duitse invasie van Polen in september 1939 aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, zond de Poolse Radio dit stuk dagelijks uit als nationalistisch protest.

De nocturnes zijn stuk voor stuk juwelen. Chopin wordt wel de koning van deze romantische nachtstukken genoemd. Aan de nocturne 20 in cis dankte de Poolse pianiste Natalia Karp in het concentratiekamp haar leven. Ook in de film The Pianist van Roman Polanski speelt deze nocturne ook een dergelijke rol.

Half uur voor aanvang is de zaal open. Na afloop collecte met richtlijn van 10 euro.

Wanneer

Zondag 26 maart: 15:00 uur

Prijzen


Gratis

Locatie

't Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA SANTPOORT-NOORD

Tel. (023) 537 86 25

Website:
mosterdzaadje.nl/blog