All of us strangers

Adam (Andrew Scott, bekend als ‘The Hot Priest’ uit Fleabag) woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal, vorig jaar nog voor een Oscar genomineerd voor Aftersun), die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een drang om naar de stad waar hij opgroeide te gaan en het huis waar zijn ouders (Claire Foy, The Crown en Jamie Bell, Billy Elliott) woonden te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden.

All of us strangers, gebaseerd op een oorspronkelijk Japanse roman van Taichi Yamada, is de nieuwe film van Andrew Haigh. Eerder gooide hij al hoge ogen met Weekend en 45 Years met een voor een Oscar genomineerde hoofdrol van Charlotte Rampling.

Haigh’s sferisch sterke All of us strangers is door de prestigieuze Amerikaanse National Board of Review uitgeroepen tot een van de tien Beste Onafhankelijke Producties van 2023. Daarnaast sleepte de film al tal van nominaties in de wacht, waaronder een Golden Globe nominatie voor hoofdrolspeler Andew Scott, 6 nominaties voor de BAFTA Awards (de Britse Oscars) voor onder meer Beste Britse Film, Beste Regie, Beste Bijrollen, meerdere Independent Spirit Awards.

Wanneer

Zaterdag 2 maart: 20:00 uur
Dinsdag 5 maart: 19:30 uur

Prijzen

€ 10,00 (geen pauze)
Excl. garderobe.

Locatie

Filmtheater Velsen
Groeneweg 71
1971 NS Ijmuiden

Tel. 0900-1505

Website:
stadsschouwburgvelsen.nl