‘Aan tafel!’ tijdens de Dag van het Kasteel op Buitenplaats Beeckestijn

Aan tafel voor ontbijt, lunch en avondeten gaan we iedere dag. Maar hoe deden de bewoners van buitenplaatsen en kastelen dat in de 16e, 17e en 18e eeuw? Dat ontdek je tijdens een speciale rondleiding op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid, tijdens De Dag van het Kasteel op maandag 20 mei. Op deze dag, met dit jaar het thema ‘Aan tafel!’ worden kastelen en buitenplaatsen in Nederland in de spotlight gezet.

Kom binnen in het mooiste ‘buiten’ van Kennemerland 

Buitenplaats Beeckestijn is één van de weinige, grote 18de-eeuwse buitens, die in z’n geheel bewaard is gebleven. Op de imposante buitenplaats aan de rand van de Kennemerduinen brachten rijke Amsterdammers hun zomermaanden door. Het drukke sociale leven van de stad ging hier ‘buiten’ gewoon door, en dus was er op de buitenplaats veel ruimte om gasten te ontvangen, spelletjes te doen, naar muziek te luisteren, én natuurlijk te dineren.

Rondleiding ‘Aan tafel!’

Op maandag 20 mei, de Dag van het Kasteel, organiseert Hendrick de Keyser Monumenten een tweetal speciale rondleidingen op Buitenplaats Beeckestijn met het thema ‘Aan tafel!’. Je hoort er alles over de eetgewoonten op de Buitenplaats in de afgelopen eeuwen. Welke gerechten kwamen op tafel? Hoe werden ze klaargemaakt en door wie? Hoe waren de tafelmanieren, en hoe werd de tafel door de eeuwen heen eigenlijk gedekt?

Tijdens de speciale rondleiding wandel je door de marmeren gang met prachtig stucwerk, kun je de schilderijen en uitbundig gedekte tafel bewonderen, en aanschuiven in de gezellige historische keuken. 

Vergeet ook zeker niet na afloop een kijkje te nemen in de historische noordelijke kruidentuin en de ijskelder op het terrein. Want ook zij speelden een belangrijke rol bij de voorbereidingen voor de vaak uitbundige diners op de buitenplaats.

Wanneer

Maandag 20 mei: 12:00 uur 14:00 uur

Prijzen

€ 7,00

Locatie

Museumhuis Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD VELSEN-ZUID

Tel. 020-5210630
communicatie@hendrickdekeyser.nl

Website:
www.hendrickdekeyser.nl