Ervaar de Japanse keuken in IJmuiden

Tweeënhalf uur rijden om ergens te lunchen of dineren? Dat ziet het Japanse restaurant Hokkai Kitchen wekelijks gebeuren. Vanuit het hele land komen mensen naar het hart van de haven van IJmuiden om te genieten van sushi, sashimi en andere Japanse visgerechten.

Dit heeft volgens chef Kuniyoshi Ohtawara vooral te maken met de kwaliteit en authenticiteit van de producten: ‘Onze gasten komen voor de exclusieve smaak en beleving van de Japanse keuken. Ze willen culinair in de watten worden gelegd met rauwe vis die op hun tong smelt. Van tonijn en koningsvis tot zalm en paling. Natuurlijk altijd van de beste kwaliteit en bereid volgens Japanse recepturen. Dat is waar wij voor staan.’

Gelukkig kunnen niet alleen visliefhebbers uit IJmuiden en omstreken, maar uit het hele land en continent genieten van de smaak van Hokkai. Het moederbedrijf Hokkai Suisan levert iedere maand Japanse visspecialiteiten bij vele gezinnen thuis. Oprichter Marinus Noordenbos is op missie om de Japanse eetcultuur in Europa te verspreiden: ‘De Japanse keuken bestaat uit zoveel meer dan alleen sushi en sashimi. Vis is namelijk net zo lekker gegrild, gebakken, gemarineerd en gezouten. Probeer onze tradi- tionele horsmakreel of black cod maar eens en ervaar het zelf. Zonder uren ploeteren in de keuken; onze producten staan binnen een handomdraai op tafel.’ De versvries-visproducten van Hokkai Suisan zijn zowel online als in de Hokkai Shop in IJmuiden te verkrijgen.

hokkaikitchen.nl