Eerste Ik eet lokaal-dinerbon uitgereikt

De horeca is weer open, maar de problemen door de coronacrisis zijn nog niet voorbij. Om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen begin juni een nieuwe campagne gelanceerd: Ik eet lokaal. Dit is een vervolg op Ik koop lokaal, waarmee het belang werd onderstreept van lokaal geld uitgeven. Alleen zo helpen we Velsense ondernemers door de coronacrisis heen.

Om de nieuwe campagne extra onder de aandacht te brengen wordt elke week een Ik eet lokaal-dinerbon ter waarde van 75 euro verloot via Facebook. De winnaar mag zelf een restaurant in Velsen uitkiezen. De eerste dinerbon werd afgelopen zaterdag door wethouder Jeroen Verwoort overhandigd aan Keetie Halfweeg uit IJmuiden. Zij was aangenaam verrast toen de wethouder met de grote cheque bij haar voor de deur stond.

De volgende verloting is op vrijdag 19 juni. Meedoen is heel simpel. Schrijf in een reactie onder het Facebook-bericht de tekst ‘Ik eet lokaal’ en tag de persoon waarvan jij vindt dat hij of zij de cadeaubox verdient. De reden hoeft niet vermeld te worden, alleen een naam is voldoende. Als je zelf in aanmerking wilt komen vul je alleen ‘Ik eet lokaal’ in. De winnaar wordt vrijdag rond 16.00 uur getrokken. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.