Duurzame actie winkeliers

In de winkel van Kimberly Blomvliet werd vandaag het eerste ‘Wij zijn open!’-bordje opgehangen. De Moani conceptstore is al een winkel die extra let op duurzaamheid, en nu is dat ook nog eens extra voor de klant te zien. Met het bordje belooft de winkel de entreedeuren te sluiten, om zo de warmte binnen te houden. Alle Velsense winkeliers kunnen het bordje vandaag gratis ophalen bij een winkel bij hen in de buurt.

Kimberly Blomvliet: ‘Wij hebben de deur altijd al dicht, maar met dit bordje kunnen we nog extra laten zien dat we open zijn. Het maakt de klanten duidelijk dat ze gewoon binnen kunnen lopen, maar dat de deur dicht is om de warmte binnen te houden.’

Gratis deurbordje voor alle winkeliers.

In Velsen zijn er winkels die hun deuren altijd open hebben staan. Terwijl er zo in de winter heel veel energie en warmte verloren gaat. Gemeente Velsen en Citymarketing | IJmuiden.nl willen winkeliers stimuleren om hun entreedeuren te sluiten. Daarom bieden ze alle Velsense winkeliers gratis een deurbordje aan met de tekst ‘wij zijn open, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. Ook GreenBiz Ijmond doet mee met deze actie, zij helpt onder andere door winkeliers gratis energiescans aan te bieden.

Wethouder duurzaamheid Jeroen Verwoort: ‘Velsense winkeliers zijn natuurlijk hartstikke gastvrij en hebben daarom soms letterlijk hun deuren openstaan voor de Velsenaren. Om nu naast gastvrij ook ‘gasvrijer’ te worden, doen zij de deuren dicht, maar zijn klanten nog wel zoals altijd van harte welkom!’

37% besparen.

Uit onderzoek blijkt dat winkeliers door hun entreedeuren te sluiten 37% kunnen besparen op hun jaarlijkse gas- en energierekening. Winkeliers vinden het vaak lastig om hun deuren te sluiten, omdat ze bang zijn dat ze zo klanten of omzet mislopen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat dat helemaal niet het geval is. Een oplossing is dat alle winkels in de omgeving ook beloven hun deuren te sluiten. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat dat winkeliers helpt de stap te nemen om hun entreedeuren te sluiten.

Friso Huizinga van Citymarketing | IJmuiden.nl: ‘Met Koop lokaal-actie in coronatijd hebben we veel inwoners bewust kunnen maken om lokaler te kopen. Dat is goed te zien aan de drukte bij de Velsense winkels tijdens de feestdagen. Met deze actie hopen we inwoners ook bewust te maken dat alle winkels gewoon voor ze klaar staan, maar dan met de entreedeuren dicht.’ Ook GreenBiz Ijmond doet mee met deze actie, zij helpt onder andere door winkeliers gratis energiescans aan te bieden.

Ophalen bij winkel in de buurt.

Winkeliers kunnen de bordjes gratis ophalen bij een winkel in de buurt. De winkeliersverenigingen communiceren naar de winkeliers hoe en waar de bordjes kunnen worden opgehaald. Eventueel kunnen de bordjes ook worden aangevraagd via info@ijmuiden.nl.

Deel dit bericht via:

Duurzame actie winkeliers