De trots van de vrijwilligers van Hospice de Heideberg

Hospice de Heideberg wordt wel het liefste huis van Velsen genoemd. Het prachtige pand was vroeger een nonnenklooster. Nu biedt het onderdak aan mensen in de laatste fase van hun leven op de meest liefdevolle manier die je maar kunt bedenken. Daar zorgen onder andere de meer dan 100 vrijwilligers voor. Of dat nu is aan het bed of op een andere manier. De volgende woorden zijn altijd van toepassing: jij doet er toe tot de laatste minuut van je leven. En wij zullen ál het mogelijke voor je doen. Niet alleen om je te helpen rustig te sterven, maar om je te helpen leven tot je sterft. (Citaat Cicely Saunders)

NOV-Keurmerk.

17 november zal Hospice de Heideberg voor de tweede keer op rij het NOV-Keurmerk ontvangen. Een keurmerk dat laat zien dat je als organisatie werkt aan een goed vrijwilligersbeleid en -management. Is dat belangrijk? Jazeker is dat belangrijk. Om zo veel vrijwilligers betrokken te laten zijn en blijven, zo veel mensen hetzelfde doel te laten dienen en de organisatie vlekkeloos te laten verlopen vraagt kennis en inzicht. De vrijwilligers, of ze nu de tuin zo prachtig onderhouden of aan het bed staan, stralen trots en liefde voor het hospice en de gasten uit. De mensen werkzaam in de terminale zorg aan huis houden altijd de lijntjes waarmee ze zijn verbonden aan het huis.

De Heideberg.

Het einde van weer een bewogen jaar brengt nog meer mijlpalen. Het hospice zetelt 28 december al weer tien jaar in het markante pand op de hoek van de Wulverderlaan. Zo’n huis waarvan je denkt als de muren zouden kunnen praten dan zouden er mooie, verdrietige en emotionele verhalen loskomen. En dat is óók iets om trots op te zijn. De Heideberg en de vrijwilligers maken tot op de laatste minuut van je leven dat het verhaal vol liefde is.

www.hospicedeheideberg.nl