De Beurs krijgt na modernisering bijzonder IJmuidens tintje

Kantoorgebouw De Beurs aan Plein 1945 in IJmuiden wordt volledig gemoderniseerd en krijgt een nieuwe maatschappelijke functie als gezondheidscentrum. Het pand is in 2020 gekocht door Healthcare Real Estate (HCRE), specialist in het ontwikkelen en beheren van zorgvastgoed. Bijzonder is ook de verduurzaming van het gebouw en de samenwerking met lokale kunstenaar Eric Coolen die de binnenmuren zal gaan verfraaien met een ode aan IJmuiden.

IJmuiden ontwikkelt zich de laatste jaren in rap tempo. Er zijn volop stadsvernieuwings- en nieuwbouwprojecten onderweg en er vestigen zich veel nieuwe bewoners. De herontwikkeling van bestaande gebouwen tot zorgvastgoed is een duurzame en maatschappelijk-verantwoordelijke oplossing die past bij de filosofie van HCRE. Ook De Beurs krijgt op deze manier weer een nieuwe toekomst.

De Beurs wordt een modern en duurzaam gezondheidscentrum voor de toekomst. Bij voltooiing van de werkzaamheden heeft het gebouw een energielabel A en zijn vrijwel alle installaties in het pand vernieuwd. Op het dak komt mogelijk beplanting, en op de begane grond krijgt de hoofdentree aan de Willemsbeekweg een fraaier aanzien. Dankzij de al doorgevoerde verbeteringen is van de 4.000 m² beschikbare ruimte in De Beurs inmiddels 90% verhuurd aan zorg-gerelateerde huurders.

Kunstenaar Eric Coolen maakt in opdracht van HCRE tekeningen van in IJmuiden bekende personen en gebouwen die bezoekers straks kunnen bewonderen op de begane grond en in de trappenhuizen. Op dit moment is er nog circa 300 m² te huur in De Beurs en naar verwachting zullen de deuren in het voorjaar openen om toegankelijke zorg te le veren aan de inwoners van IJmuiden.

www.hrce.nl