Café ’t Centrum

Eten en drinken doe je natuurlijk in Velsen. Onze horeca-ondernemers zitten om de hoek, leveren kwaliteit en staan klaar om jou persoonlijk te adviseren. Daarvoor hoef je de gemeente echt niet uit. Kijk hier welke winkelgebieden met speciaalzaken, restaurants en cafés er zijn. Een van de café’s stellen we hier aan je voor: Café ‘t Centrum in IJmuiden. Veel plezier!

Jan Eelsing (62) en zijn vrouw Maudy zijn al vanaf 1989, met een pauze van 11 jaar, de spil van Café ’t Centrum op de Kennemerlaan. Hoewel spil niet het goede woord is. De bezoekers, dáár draait het om in het bruine café dat al sinds 1946 bestaat.

Maudy: ‘We zijn echt heel trots op onze klantenkring die varieert van begin twintig tot aan mensen van onze leeftijd. Ze komen om te praten en voor de gezelligheid. Met ons en met elkaar. Álles is bespreekbaar en er is een enorme wederzijdse betrokkenheid.’ Jan heeft er nog een simpelere omschrijving voor: ‘Gezellig ouwenelen.’

Allebei zijn ze trots op IJmuiden en Jan is de grondlegger van het Zomerfestival op het Kennemerplein. Dit jaar van 17 juli tot en met 21 juli. ‘Want IJmuiden had niets en het is de grootste woonkern. We zijn hier één grote familie en tijdens dat festival genieten we allemaal.’ Dat is namelijk een deel van hun leven. Mensen laten genieten.

www.facebook.com/cafe-t-centrum