Bunkerbezoek en excursies in IJmuiden

Regelmatig organiseert het bunkermuseum een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Ben jij een avonturier dan boek je bijvoorbeeld de buitenrondleiding. Je klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral je zaklamp niet. Alle rondleidingen worden begeleid door een deskundige gids van het bunkermuseum.

Een rauwe wandeling door de duinen.

Het is verplicht vooraf online te reserveren. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoek je de website van Bunker Museum IJmuiden.

Bunkerbezoek in IJmuiden, Bunker Museum IJmuiden.

Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoongesteld wordt.

In één van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen je graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Tijdens het museumbezoek zijn ervaren suppoosten aanwezig die jou graag vertellen over de collectie en tentoongestelde materialen. Blijf je liever buiten. Het buitenterrein is ingericht met tal van originele objecten. De bezienswaardigheden zijn te bereiken via wandelpaden of loopgraven. De loopgraven lopen deels onder de grond. Laat je tijdens deze spannende rondgang vooral verrassen!

Het is aanbevolen vooraf aan een bezoek aan het museum online een toegangskaart te reserveren. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoek je de website van Bunker Museum IJmuiden.

www.bunkermuseum.nl