Buitenplaats Beeckestijn heropent deze week met 50% welkom-terug-korting

Buitenplaats Beeckestijn heropent komende vrijdag 28 januari. Het Museumhuis verwelkomt de eerste bezoekers na de lockdown feestelijk. Je kunt de eerste dagen het museum voor de helft van de prijs bezoeken. De heropeningskorting van 50% geldt t/m zondag 30 januari aanstaande. Ontdek de rust en grandeur op dit mooie authentieke buiten.

Het mooiste ‘buiten van Amsterdam’.

Kom binnen in één van de weinige, grote 18de -eeuwse buitens aan de rand van de Kennemerduinen, dat in zijn geheel bewaard is gebleven. Op deze imposante buitenplaats met pronkgevel in de stijl van Lodewijk-XIV, waarop de wapenschilden van de opdrachtgevers prijken, brachten rijke Amsterdammers hun zomermaanden door. Het drukke sociale leven van de stad ging hier ‘buiten’ gewoon door. Er was op de buitenplaats veel ruimte om gasten te ontvangen, te dineren, of spelletjes te doen.

Kom je langs op de buitenplaats Beeckestijn, dan waan je je een rijke Amsterdamse regent, zoals de familie Trip, Boreel of Corver. Wandel door de lange marmeren gang met prachtig stucwerk, bewonder de schilderijen in de stijlkamers, met elk hun eigen kleur en stijl, of schuif aan tafel in de gezellige historische keuken. Volg dan de voetsporen van de bewoners van weleer naar de tuin. De tuinen en het park die het huis omgeven zijn voor Nederlandse begrippen uniek, ze werden ontworpen in samenhang met het huis. Je vindt er klassieke, geometrisch aangelegde tuinen uit het begin van de 18e eeuw.

Met welkom-terug-korting geopend.

Buitenplaats Beeckestijn van Hendrick de Keyser is geopend op vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur. Tot en met zondag 30 januari kun je Buitenplaats Beeckestijn met korting bezoeken. Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl/buitenplaats-beeckestijn